Vuurwerkcheck              

Zoals elk jaar zijn wij verbonden aan stichting Vuurwerkcheck en dragen ook elk jaar ons steentje bij aan het doen en laten van Vuurwerkcheck. Stichting Vuurwerkcheck maakt zich hard om de mooiste traditie in Nederland, namelijk vuurwerk, te behouden. Ze richten zich op de volgende kernpunten:

  • Behoud van de prachtige vuurwerk traditie in Nederland!
  • Duidelijkheid voor de Nederlandse burger
  • Communicatie op basis van feiten
  • Onderscheid tussen legaal en illegaal vuurwerk

Dit doen ze onder meer door een petitie voor vuurwerk te houden om te laten zien dat het legale vuurwerk niet de boosdoener is van de overlast en verwondingen in Nederland.

Wil je ook dat de traditie vuurwerk behouden blijft? Teken dan de petitie hier! Daarnaast ben je er zeker van dat je veilig en legaal vuurwerk koopt als je het bij een van de verkooppunten van Vuurwerkcheck haalt.

Daarnaast streven ze, net zoals ons, naar een zo veilig mogelijke manier van vuurwerk afsteken. Vuurwerkcheck heeft een cursus ontwikkeld waar je alles over vuurwerk afsteken leert. Zo leer je gevaarlijke situaties inschatten, welke kleren je het beste aan kunt doen en nog veel meer! Nadat je de cursus hebt doorlopen volgt een kennistoets met 10 vragen. Bij minimaal 7 goede antwoorden ontvang je een certificaat.